Förbränning

Publicerad 2013-02-28 20:23:05 i Allmänt,

Om man vill öka sin förbränning över dagen är ett tips att starta dagen med lite pulshöjande träning. Då kommer hjärtat igång och man förbränner mer efteråt vid återhämtningen. Att starta dagen med en promenad är toppen men lägger man in lite intervaller eller ruscher ibörjan av promenaden är det lättare att hålla ett högre tempo och högre puls efteråt. Imorse blev det 55 minuter på löpbandet för mig. Tanken var egentligen PowerWalk efter dubbelpass igår och träning igen ikväll. Men det blev för tråkigt! 10 enminutare klämdes då in med 30sekunders vila mellan. När jag sedan återgick till pw var det lättare att hålla upp pulsen vilket kändes bra! Kör hårt!

VARNING

Publicerad 2013-02-28 20:16:34 i Allmänt,

Bilden får tala för sig. Men jag tycker det är så tråkigt att kalorinmätarna på gymmet ska vara glädjemätare. Jag har iof inte fyllt i så mycket egenskaper som kan följa mig men de räknar nog med att man väger minst 120 kg för min puls som visas stämmer eftersom den känner av pulsbandet. Det som är tråkigt är att det finns många som inte vet vad som är rimligt att förbränna under ett pass. Litar man då på vad bandet säger som man borde kunna göra så gör det att man gärna unnar sig något extra. Det gör ju inget när man bränt så mycket. Ett sånt tänk leder ju inte till någon viktminskning ändå om det är det man eftersträvar, men vem tänker inte så ibland!?
Pulsklocka är ett tips att handla, man kan använda den till massa olika saker i sin träning! :)

Vila

Publicerad 2013-02-26 21:02:28 i Allmänt,

Min sambo tyckte jag borde vila ikväll och jag fick väl lyssna på honom då! Är ganska förkyld sen helgen, det blev ju inte bättre av ett Vasalopp precis, konstigt. Ikväll fick det istället bli en längre promenad med hunden. Så kul nu när han blivit bättre efter operation och rehab. . . Tränade Affe att trycka på knappen åt mig vid övergångsställena, det går riktigt bra! Kul :)

Vasaloppet!

Publicerad 2013-02-25 18:53:00 i Allmänt,

Svårt att sammanfatta helgens upplevelser. Det har varit roligt, jobbigt, tungt och härligt. När jag kände mig helt slut i armarna började jag fundera på varför jag gör det här. Man kan ju undra! Det var svårvallat eftersom det låg runt nollan men var isiga spår. I slutändan var det nog ändå klister man skulle haft men det hade vi inte så det var stakning som fick gälla. Och stakning i nio mil är nio långa mil! När det var 16 km kvar kom en gubbe och sällskapade mig en bra bit. Han hörde mitt suckande och peppade mig lite. Ne det var ju faktiskt inte så långt kvar bara köra på! Hade gett upp tanken på att förbättra tiden från förra gången sen länge men såg att det nog ändå skulle gå. Jag både hatade och älskade mig själv sista milen. Min tanke var "staka! Jag har bara ont jag är inte trött, kör!". Och som jag gjorde det med. Sista milen var den snabbaste av alla överlägset. 4,20min/km trots åtta mil i benen och värk i kroppen plus en kontroll inräknad. Ja jag är nöjd! Sluttiden blev 8.21.59, sju minuter bättre än förra gången trots förutsättningarna. :) Att jag fortfarande inte kan lyfta vänsterarmen framåt eller utåt är en annan sak!
.

Laddar

Publicerad 2013-02-23 12:55:06 i Allmänt,


 
Sitter just nu i bilen påväg upp till Mora. Imorgon gäller det, Sälen till Mora, 9 mil på skidor. Nu finns ingen återvändo eftersom vi alltså sitter i bilen jag, pappa och brot. Jag är laddad men ändå inte. imorgon gäller det verkligen att ha huvudet med sig, det mentala kommer verkligen betyda mycket i år. Tyvärr så känner jag att jag inte riktigt tränat tillräckligt men det är ju bara mitt fel så inget att skylla på. Lite värre med snuva och lite ont i ryggen nu det sista men de tankarna ska blåsas bort nu. 
 
Jag är grym.
 

 
Jag kan, staka, staka, staka!
 
 
 
 

Sovmorgon?

Publicerad 2013-02-20 08:30:33 i Allmänt,

Ne, varför då? 
 
på onsdagar börjar jag jobba först kvart över nio Men hade ändå ställt klockan 06.10, upp och hoppa och ta ner tvätten från gårdagen och skjutsa sambon och vovven till jobbet. Sen direkt mot berget för skidåkning. Härlig start på morgonen! Så skönt att komma hem och duscha och äta riktig frukost innan dagen börjar på riktigt. Har dessutom hunnit med lite nyhetsmorgon och allt för att jag kan ha bilen idag. Det är en riktig lyx. Tänk på det! 
 
Ha en bra dag :)

Vardag.

Publicerad 2013-02-18 20:02:55 i Allmänt,

Vardagen hoppade på mig idag och 5.50 ringde klockan för att jag skulle bege mig mot jobbet. Bara traska mot bussen i busvädret. Efter jobbet var träning planerad med Karin. vi skulle egentligen åkt skidor men eftersom ingen av oss hade bil och det var klisterföre var vi sådär lugna så det blev gymmet istället, ett toppen pass!
 
 
löpband: 14 min (2,8km)
chins 3*12
dips 3*12
 
cirkel 2 varv, första 1 minut, andra 45s./station
planka på boll med ben.
kasta med.boll mot vägg- knäböj
armhävningsläge+triceps hantlar
kettlebell sving
Utfallshopp med främre foten på "halv" boll
 
rodd 2st 1 min (sen blev stakmaskinen ledig)
5*30s. Stakning 
 
nerjogg crosstrainer 5 min
 
 
Detta passet var en bra genomkörare! inspireras gärna och kör hårt! Efter passet gick vi ned till badet inte för att simma utanför att basta, det var riktigt gött. 
 
imorn blir det längdskidor med pappa, det har jag livat. På söndag smäller det ju! :)

Offpist

Publicerad 2013-02-14 21:08:15 i Allmänt,

 
Ja det är gött med offpist! Att sista turen idag slutade med rep runt träd för att hasa sig ber var spännande. vandringen upp till första åket i förmiddags var helt klar värd. Inte lika brant som igår men det är ändå pulskrävande att gå uppåt i 30 min med pjäxor och skidor på axeln. 

Livet leker och vi har en toppen torsdag i alperna!

Glad alla hjärtans dag på alla läsare!
 
 


<3

Frankrike :)

Publicerad 2013-02-11 18:22:29 i Allmänt,

Offpist idag, gött och jobbigt. Mycket snöande inatt så var en halvmeter nysnö på sina ställen! Harmonisering var det visst idag och man fick visa allt man kunde;) de valde inte de snällaste backarna precis!

Igår var det min och Nisses dag och det var ju lite synd att inte få fira den tillsammans men jag har det ändå rätt gött här! fast han är fin han min man <3

Puss

Hos bror

Publicerad 2013-02-07 22:25:48 i Allmänt,

Sitter hos bror och förundras över hans matlagningskunskaper. En pastasallad utan kött hur är det möjligt? Men jaja böner it is. När han hällde i russin blev jag med förvånad. Han överraskar! Hoppas det smakar imorn. 
 
Nu försöker han få mig att dricka te med till CSI.
Jag ska göra ett försök för det ser ju mysigt ut. :) 
 
 
 

Tur!

Publicerad 2013-02-05 20:38:49 i Allmänt,

Jag har världens bästa sambo som jag älskar mer än allt annat. Ibland känner jag att jag skulle kunna krama ihjäl honom. Tufft runt omkring mig så stöttar han alltid. Min man, jag älskar dig!
 
när jag inte hyllar min kärlek så här ikväll så försöker jag packa lite. På fredag åker jag mot Frankrike och alperna, woho! en vecka med underbar skidåkning och mina fina syskon kommer bli toppen.
 
väldigt trött mest hela tiden så jag säger godnatt redan nu, ska bara ut med hunden innan söndags. :)

Snälla föräldrar

Publicerad 2013-02-04 06:43:00 i Allmänt,

Vad skulle man göra utan Föräldrar?
 
att jag har världens bästa dessutom och sambon  helt okej han med får inte glömmas! Denna vecka ska vår bil på lagning och vi får låna mamma och pappas bil :) att både jag och N börjar allt för tidigt idag hade vi förträngt. Som tur var kunde Ns pappa ställa upp och skjutsa bilen till verkstad vid sjutiden idag. Hoppas allt får bra med den. Och nej. Det var inte jag som krockade bilen i min ovetskap, en man har erkänt för försäkringsbolaget att hans bil "rullat" mot vår... Skönt det iaf så vi slapp betala självrisken! 
 
hoppas er vecka startar bra! Snart framme på jobbet nu. 
 
Godmorgon :)

Om

Min profilbild

LISA

Att träna är det bästa jag vet! Jag skriver här på bloggen om mitt liv där träningen ligger i fokus. Jag bor i en liten stad mellan Stockholm och Göteborg tillsammans med min pojkvän och hund. Jag är 23 år och arbetar som lärare. Välkommen till liveteller?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela