Suck!

Publicerad 2013-04-25 09:25:30 i Allmänt,

Tänkte gå en snabb promenad imorse men det tänkte inte Affe! Han ville bara busa och bita i koppel suck. Men vi gillar honom ändå:)
 
Jag gjorde misstaget att sätta mig i soffan när killarna åkt till jobbet. Var ju väldigt skönt... Men tog tag i mig tillslut och joggade ner till gymmet och körde ett styrkepass. När jag väl var där önskade jag att jag hade haft mer tid. Härligt med gymmet på morgonen för det är lugnt och man kan göra vad man vill i vilken ordning man vill. Marklyft är en så bra övning idag blev det 3* 12reps med 45kg. Ville ta tyngre men vill ha någon med mig då som kan kolla så jag gör helt rätt... Tekniken är så viktig. Någon som vill följa med?
 
Ha en bra torsdag :)

Mat!

Publicerad 2013-04-24 19:07:00 i Allmänt,

Matbilder passar tydligen inte alla! så vi hoppar det idag men idag stod det iallafall fläskytterfile, morötter, sötpotatis och bea på bordet när jag kom hem. Toppen! <3
 
Kollar på djursjukhuset och ser Sievert veterinären som tog hand om och opererade vår Affe innan jul. Som tur var gick allt bra med Affe och som det verkar är han helt återställd nu. Han är en tuffing! 

Tisdag!

Publicerad 2013-04-23 20:45:58 i Allmänt,

Idag är det tisdag och jag hade bestämt mig för att simma idag. Men sen hoppade jag det. Kände för att träna direkt efter jobbet och slippa hem och bara vända och äta vid fel tid. Sån är jag ! Det blev styrka en kort stund och sen ett spinningpass på 75 min, svettigt!
 
Pannkakor blev det till kvällsmat, mums! N börjar tröttna på det för vi äter det ganska ofta men kan man verkligen det? Jag tror inte det! Kanske att man kan variera det med våfflor då. Men vårt våffeljärn har gått sönder så det är svårt just nu. Kanske något man kan önska sig i födelsedagspresent ;)
 
I helgen hade jag nattbesök här förresten, alltid mysigt. Tycker Affe med :)

PF

Publicerad 2013-04-22 19:48:43 i Allmänt,

Så var passet klart. Det var långa intervaller som stod på schemat, 800meter * 7 med 1min15 s vila. jag höll 3,05-3,10 tempo per intervall, kopiera och kör!
 
 
Idag är även dagen då jag börjat med periodisk fasta. Fasta 16 timmar per dygn med ett "matfönster" på 8 timmar. Mer info kommer!
 
Bra bara att jag misslyckades redan första dagen ;) inte helt men blev 8 h och 36 min fönster. Måste ju äta efter träning och när man jobbar i skolan är det tidig lunch som gäller... Men det ska nog gå bra! När jag kom hem från träningen hade min kära sambo förberett mat till mig så det var bara att häva i mig. Perfekt! Tack älskling :)
puss

Celsius

Publicerad 2013-04-22 17:12:30 i Allmänt,

Taggar med en Celsius i soffan innan träning på berget! Göteborgsvarvsträning, alla är välkomna:)

21/4

Publicerad 2013-04-21 18:42:44 i Allmänt,

Igår blev det ett bra pass på morgonen, 18km med femminuters tempo i snitt! Jag är nöjd. Dagen fortsatte med mat i skultorp.
Kvällen bjöd på bowling(som gick kass) och middag på Bishop, mums. Det bästa var trevliga sällskapet :) Karin, Matilda, Hanna, Rasmus, Jimmy och Richard. Kul!
 
Idag har jag moffat mat som bara den, mormor hade kalas. N kollade igenom mina bilder och tyckte jag hade massor men nu var det längesen jag la upp på bloggen märkte jag.. Tog inga kort idag heller så får väl bjuda på en bild av hur det kan se ut hos mormor och morfar på jul ;)
 

Helg!

Publicerad 2013-04-19 18:10:00 i Allmänt,

Ja då var helgen här. Startade den på gymmet med intervaller på löpbandet:

Uppvärmning 10 min jogg
5 stycken 3minutare i 3.59 min/km (15 km/h) tempo.
Jogg 10 min (5min/km)

Styrka; Körde 30sekunders intervaller, 8 varianter mest mage två varv.

Kör hårt :)

Onsdag!

Publicerad 2013-04-17 19:58:20 i Allmänt,

någonstans i mitt huvud fanns en tanke om morgonträning idag. Den var iaf bortblåst när jag vaknade. men eftersom klockan var ställd åkte jag till jobbet en halvtimma tidigare och stannade en halvtimma efter med så det har blivit en del rättat och planerat idag men det är inte så att jag inte har något att göra om din skulle tro det...
 
igår följde jag med min sambo på en löprunda! Äntligen tänkte jag, blä tänkte han. Han ville inte ha sällskap. Och det märktes! Tysta leken nu!? Det är ju sex km kvar! Men men jag fick la va glad att jag fick hänga med ;) så det blev en tyst löprunda Malin dessutom bjöd på motvind! 
 
 
I måndags var det Göteborgsvarvsträning som sig bör. Backintervaller och som jag längtat! Det var härligt jobbigt med syra i benen, som det ska va! Längtar till nästa måndag :) 

Vilken start på lördagen!

Publicerad 2013-04-13 16:41:00 i Allmänt,

Gröt och ägg till frukost och lite Nyhetsmorgon i soffan innan det var dags för träning. Det började på bandet där jag fick en bra känsla och avverkade en mil på 48 min innan spinning.
 
Spinningen var awsome!! Det var Dj pass med Mattias och två ledare, Ulrika och Sara som varvade, 90 minuter pumpande musik! Grymt! Jag skulle gärna göra det varje lördag, peppen håller fortfarande i sig! Djn hade tvingat in några av byggarna från hörnan till spinningsalen och trots att det var deras första pass var de riktigt på och höjde stämningen! Visslande, taktklapp och unzande. Vilken stämning, bara kötta på!!
 
 
Hade egentligen tänkt springa långt men vädret lockade inte allt för mycket i morse. Kroppen fick ju hålla igång 2,5 timme ändå. Löpningen snitt på 174 i puls och spinningen 169 i snitt puls. Dags att börja tänka på gbgvarvet snart men nu ska peppen tas tillvara på och vi firar att det är lördag! :)

Redan torsdag!

Publicerad 2013-04-11 21:48:46 i Allmänt,

Veckan går fort :) 

 

i måndags blev det som sagt träning på berget och det blev riktigt bra. Fartlek, vilket är en slags intervaller men som namnet säger lite mer "lek". Man kan springa mellan stolpar,träd eller backar fantasin som sätter stop. I måndags var dock sträckorna bestämda med hjälp av koner och mellan var det jogg för att iaf försöka få ner pulsfickors fart i kroppen för mig:)


 
Vardagsmotion är ju viktig så efter en del snack om hur bra det är att gå istället för att ta bilen till jobbet fick jag ta tag i saken. I vanliga fall åker jag ju buss till och från jobbet men i tisdags blev det en joggingtur hem, 14km på banvall med både is och lera. En bra väg när det varit riktig vår ett tag :)

Måndag!

Publicerad 2013-04-08 06:43:57 i Allmänt,

Då var det måndagmorgon igen, jag klagar inte för det men helgerna går väldigt fort! Ikväll väntar Göteborgsvarvsträning tänkte om någon är intresserad så ni vet att det är! Det funkar för alla :)
 
 
Gårdagens träning:
Funktionell träning med dvd 30 min
Box på Actic 75 min
 
Plus promenad 1 timme och en kvart gånger 2, först med N och sen med Elina. Hunden var given deltagare med :)

Svinalängorna

Publicerad 2013-04-07 14:09:00 i Allmänt,

Igår visades filmen Svinalängorna på tv en gripande och bra svensk film. Fast rekommenderar ännu mer boken den var bättre.
Igår var jag och Affe och hälsade på hos min syster och sambo, kul att de bor så nära nu. Vi sprang med pappa ut dit och han, Affe alltså, klarade det bra trots lite bitande i kopplet i början och jagande av hästskit i slutet.
Inatt har jag jobbat, fast sovande jour då. Annars skulle jag inte palla det. Inte värt att vända på dygnet för att jobba vaken natt tycker inte jag iallafall jag behöver sova mycket och helst på rätt tider!

Vaken!

Publicerad 2013-04-05 23:25:03 i Allmänt,

Ja det är sant några minuter till iallafall! Körde ett pulspass igår på gymmet och bestämde mig för att jag var värd en sovmorgon idag. Både kropp och knopp behövde det. Så anledningen till att jag fortfarande är vaken beror nog på att jag sov till kvart i åtta imorse och struntade i morgonträningen. Idag har det blivit massa fuskande med fika och godis... Men drack inga kalorier ikväll iaf då skulle jag nog inte varit vaken nu;) skjutsade istället ner min kärlek och h till staden. Nu ligger jag skönt i min säng och väntar på John Blund. Godnatt :)

Seg morgon!

Publicerad 2013-04-04 08:48:09 i Allmänt,

Ja det var verkligen en seg morgon idag två snooze på det och lång tid innan jag kom iväg. Men nu har det vänt! En celsius påväg till gymmet och sen en timme på löpbandet så vaknade kroppen! Av timman på bandet slängde jag in 10 st 30sekunders intervaller där jag startade på 14,5 i fart och ökade med 0,5 för varje så sista var 19km/h (!). Körde med trettio sekunders vila också om ni vill kopiera :)

Påsk?

Publicerad 2013-04-03 11:21:23 i Allmänt,

Trodde ju påsken var slut men när man har en sambo som jobbar på godislager blir det många ägg och korgar!
Denna korgen stod på bordet när jag kom hem efter jobb och spinning. Jag skärpte mig ett tag och tog med mig Affe på en timmes promenad. Sen var det kört, moffade godis , gott! Men nu är det nya tag. 7 km löpning innan frukost och en promenad i solen på lunchen :)

jobb.

Publicerad 2013-04-02 07:30:52 i Allmänt,

Nu var det slut på ledigheten. Var en vecka sedan jag var på jobbet eftersom jag var sjuk förra veckan med. Men nu är det dags och jag är taggad! Igår hade vi en mysig dag, det blev två timmars promenad i skogen tillsammans med Nils föräldrar och efter det lika lång tid i solen på altanen. Äntligen lite sol och vårkänsla! På kvällen sprang jag upp till berget för Göteborgsvarvsträning. Hängde på snabbgruppen i distansträningen och det blev bra. Femminuters tempo cirka en mil. Det som var lite tråkigt var att vi sprang fyra varv på samma bana men det funkade! :)

Om

Min profilbild

LISA

Att träna är det bästa jag vet! Jag skriver här på bloggen om mitt liv där träningen ligger i fokus. Jag bor i en liten stad mellan Stockholm och Göteborg tillsammans med min pojkvän och hund. Jag är 23 år och arbetar som lärare. Välkommen till liveteller?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela