Söndag

Publicerad 2013-03-31 19:32:40 i Allmänt,

Fast klockan flyttades fram idag var vi uppe tidigt. Blev en timmas morgonpromenad med Affe i solen, så skönt. På förmiddagen var jag i kyrkan det hör lite påsken till tycker jag. Sen följde jag med hem till mamma och pappa och käkade lunch, mm så gott, fläskytterfile :) sen var jag inte så mycket till sällskap. Somnade i soffan och sov i en och en halv timma, sen åkte jag hem. Väl hemma bytte jag om och tog tag i träningen. Sprang till gymmet och körde snabbdistans, 3km - 12min. Sen blev det styrka av hela kroppen och jogg hem, perfekt!

Kväll

Publicerad 2013-03-30 19:21:52 i Allmänt,

Då var det redan kväll. Ikväll ska jag träffa mina killar från gymnasietiden, Gunnar, Alexander och jag ska ta lite öl på stan :) Simningen gick bra, hade mycket energi och fart i kroppen! Vid tvåtiden blev det premiärtur på cykeln. En tur på 1,5 timma i lite blåst och småkyla men undan hick det med! Nästan fyran mil i trakterna kring ullvåker, horn och igelstorp. Har hunnit baka en sockerkaka och chokladsnittar här hemma med! Mums :)

Sjuk.

Publicerad 2013-03-30 09:03:18 i Allmänt,

Ja jag har varit sjuk. Det händer inte allt dör ofta men nu slog det till. Fick gå hem från jobbet i tisdags och låg bara i sängen hela dagen förutom när jag antingen spydde eller det kom ut andra vägen. Så fort jag åt något spydde jag... Varit lite seg efter det men igår var jag iaf iväg och shoppade lite. Det var kul. Roadtrip med mamma och lillasyster! Min kära sambo hörde av sig och nu var det tydligen hand tur att må dåligt.. Känner sig ju lite skyldig. Sorry! Idag har jag iallafall tänkt träna vilket var det jag hade bestämt mig för denna helgen. Simning står först på schemat :) Glad Påsk!

Måndag

Publicerad 2013-03-25 19:56:18 i Allmänt,

Idag är det måndag. En kort vecka väntar på jobbet innan det är påsk. Sjukt vad fort tiden går egentligen! Igår var jag och Affe uppe tidigt för en timmas promenad på berget. Riktigt skönt. När vi kom hem undrade Karin om vi inte skulle ut på en promenad och vi var inte sena att hänga på. Blev 1,5 timma till. Så skönt i solen:)
Jobb för mig med jour tills imorse. Lite segt att sluta sex och börja sju igen men det går! Efter jobbet idag blev det ett pass på löpbandet. En mil i bra tempo, gick i början men mestadels i 4.17 tempo, blev 45min totalt :)

Lördag :)

Publicerad 2013-03-23 13:45:08 i Allmänt,

Kanske ska börja med gårdagen. Jag såg slutet av Gladiatorerna, däremot missade jag början för jag somnade snabbt i soffan och vaknade 20.30. Men så kan det va, orkade ju se fotbollen med men den var ju inte så underhållande precis, seg... Idag är det lördag! Vaknade tidigt så jag och Affe han med en längre promenad på morgonen. Tydligen lite för lång för jag fick springa till arenan sen ;). där blev det spinning 55 min och sen snabbt ner till bassängen för en timmas träning med Skövde triathlon! Det var go träning idag. Svettigt i spinningsalen och härligt med längre sträckor i bassängen.

Fredagskvällen

Publicerad 2013-03-22 18:49:00 i Allmänt,

Spenderas från och med nu i soffan. Ska bara väcka lillkillen för en promenad senare. Ska försöka hålla mig vaken till Gladiatorerna slutar idag. Vi får se hur det går. Final idag ju! :) Affe har som sagt redan somnat!

Gårdagen

Publicerad 2013-03-22 07:08:00 i Allmänt,

En kanonbra dag både träningsmässigt och annars! Började dagen med en löprunda det var riktigt härligt. Det enda som var negativt var att telefonen inte fungerade så länge, för kallt? Kallt var det iallafall men -8 borde den väl klara... Ungefär 50 minuter och över 9 km blev det! Sen var det skönt att äta frukost hemma innan jobbet. Ibland är det värt att gå upp extra tidigt. :) Efter jobbet var det spinning planerat och ingen idé att gå hem mellan så blev 40 minuter PowerWalk på bandet i väntan på 75 minuter spinning med riktigt pepprande musik! Var gött att bara trampatrampa fast jag innan inte var super pepp vände det fort när musiken dunkade på och jag blev riktigt svett och mjölksyran spred sig i benen. Dagens bästa stund var nog ändå efter träningen då jag och Karin åkte till Matilda och åt kvällsmat. Så mysigt och dessutom en riktigt god "nyttig"kaka! Får inte dröja så länge till nästa gång. Idag är det fredag, woho! :)

stycke??

Publicerad 2013-03-20 10:16:46 i Allmänt,

Vill gärna ha lite mer mellanrum här på bloggen nån som kan ? tips mottages tacksamt:)

Seg vecka..

Publicerad 2013-03-20 10:15:47 i Allmänt,

Ja det kan man lugnt säga att det är. Men idag är det onsdag och snart är det helg igen! Tränat har jag gjort i veckan även om jag inte uppdaterat här så: Måndag: Cirkel Tisdag: Gympass med Angelica :) crosstrainer 20min chins 3*12 dips 3*12 utfallsteg med viktplatta 3*20 omvända armhävningar(trx) 3*10 planksving (trx) 3*30 situps med boll 3*15 Onsdag: Jogg 20min + spinning 55min Laddar för en promenad på lunchen nu :) Det är ju så kallt bara. Vårdagjämning idag? Jo det stämmer men var är våren? Vill ha sol och värme!

Söndag

Publicerad 2013-03-17 16:31:00 i Allmänt,

Igår hade jag som sagt en lugn lördagskväll men den saknade inte underhållning ;)
Söndagen började med en morgonpromenad med Affe. När vi kom in lyckades han väcka husse genom att hoppa på honom i sängen(var nog ända möjligheten). Vi åt sedan frukost tillsammans och myste lite i soffan.
Vid tio var det dags för Göteborgsvarvsträning på berget. Så kul för alla kan va med så är ni sugna på att springa börjar måndagsträningen på annandagpåsk! Då är det inte bara distans utan lite olika typer av intervaller. Dagens pass gick i ett lugnt tempo, målet var 6minuterstempo och det blev det exakt. 18km 1 timme 50 min. Men varför ska man alltid sluta på berget?? Strupen det sista gör mig riktigt mör i benen, men man blir stark som en oxe! :) Bastun och våfflan med Karin efteråt var välförtjänt, mums!

Nytt rekord

Publicerad 2013-03-16 19:04:11 i Allmänt,

Lördagkväll hos mor och far med mormor och morfar och våfflor! Matchen var ingen höjdare förresten. Dåligt spel och förlust. Men för mig gick det bra! Milen på löpbandet: 45:00 :)

Helg!

Publicerad 2013-03-16 12:28:50 i Allmänt,

Lördagen började med en promenad och sen åkte vi och impulsshoppade! Det blev en riktigt fin matta, jag har velat ha en sån här ett tag men sambon har nog tyckt att vi ju redan hade en matta ;) Vi är mycket nöjda och Affe likaså!
Lunchen är redan intagen och nu laddar vi i soffan. Jag för löpning och N för sista matchen för säsongen. Ska bli kul att se och jag hoppas de avslutat på topp, lycka till sibben :)

Attityd

Publicerad 2013-03-14 22:10:07 i Allmänt,

Idag skällde jag på elever i skolan för deras negativa attityd. Vet inte om det var helt rätt. Men inställning påverkar så mycket. Det sänker en hel grupp om någon är negativ. Och dessutom smittade det ner mig med. Jag får försöka tänka på det här själv mer, för min attityd till livet var inte helt på topp när jag kom hem idag. Min kära sambo försökte pigga upp mig på flera sätt men det är inte det enklaste när jag är på ett visst humör... Men efter att jag sovit någon timma blev det bättre. Nu ska jag snart få sova igen! Imorgon ska jag försöka vara mer som Nalle Puh :)

Onsdag

Publicerad 2013-03-13 22:10:00 i Allmänt,

Mitt i veckan :) Dagen började med spinning, var lite opepp i början och tänkte att jag kunde sitta med och trampa mest för att hålla igång lite. Men ne hur kunde jag tro det om mig själv jag vet ju hur gruppträning fungerar för mig. Bara bita ihop och köra på, det gjorde jag! Svettig och glad lämnade jag salen för att stressa till jobbet. Efter jobbet var jag med på en föreläsning om kost av min kompis Karin för Ns innebandylag. Intressant och kul, basic men ändå svårt att veta om killarna riktigt hängde med ;) de var säkert fokuserade på föräldramatchen. Nils likaså han är med föräldrarna, ska bli spännande att höra resultatet snart! Ps efter föreläsning om att mat är viktigt åkte jag och K hem och käkade lyxkvällsmat! Godnatt:)

Träning

Publicerad 2013-03-12 21:53:13 i Allmänt,

Ja det är det det handlar om! Tänkte att jag skulle vakna tidigt för att få med mig Affe på en liten joggingtur innan han skulle med N till jobbet. Tyvärr var våra magar inte de bästa så vi blev lite sena ut och Affe behövde två stop och hade inte precis högsta farten! Haha, en kvart hann vi vara ute iallafall. Men jag skulle ju inte iväg direkt så fortsatte i ett lugnt tempo 5 km till.
Soluppgång över staden, fint. Dagen på jobbet var bara möten idag.. Så det var skönt att komma ut en sväng när jag kom hem. Affe lekte med sin kompis Dexter. :) Nu ligger jag i soffan helt slut efter en timma på löpbandet på gymmet. 10,5km totalt. Körde 4,5 km på under 20 och resten lite varierat med gång och jogg. Promenaden hem och rastning av A var väldigt lugn och långsam.. Trött!

Ny vecka

Publicerad 2013-03-11 21:16:25 i Allmänt,

Ja ny vecka och nya tag! Bäst att glömma helgen fort med tanke på allt onyttigt jag fått i mig. Fast det har samtidigt varit en mysig helg så lite dubbelt! Idag har jag iallafall försökt röra på mig lite mer. 25 minuters snabb promenad på lunchen. Sen en timmas promenad i skogen med Affe och Nils mamma medan han tränade sitt lag! Fick även god mat där innan jag och Affe åkte hem. Nu har jag tränat 30 minuter här hemma med träningsdvd. :) Snart blir det sängen. Ska bara hämta sambon från sin egna träning och rasta Affe. God natt :)

.

Publicerad 2013-03-10 19:19:39 i Allmänt,

Ja, det är väl meningen att jag ska uppdatera träning här som kan inspirera er. Men just nu är det nog jag som behöver motivation. Lördag och söndag har bara inneburit promenader och god mat och dessutom en del godis. Tänker passa på att äta lite godis till innan det blir nya tag imorgon! Idag har vi iallafall fixat lite i lägenheten och jag är mycket nöjd!

Lördagsmorgon :)

Publicerad 2013-03-09 09:29:02 i Allmänt,

Ligger i soffan med två filtar och en hund som värmer. Vi var ute tidigt idag på en morgonpromenad hela familjen. Det är mysigt. Men det var kallt! Igårkväll blev det ett ben och rumppass på gymmet och besök av en fin syster. Sen givetvis Gladiatorerna på tv, de är grymt snabba i hinderbanan nu, kul!

Fredagsfika?

Publicerad 2013-03-08 11:10:19 i Allmänt,

Men inte för mig! Får nöja mig med fläsk och löksås till lunch det är ju inte allt för nyttigt kanske men så gott! Låter kakan stå kvar på bordet för att möjligen unna mig lite fredagsmys ikväll istället. Vet ju hur sugen kvällstvn gör mig...

Morgonträning

Publicerad 2013-03-08 09:00:19 i Allmänt,

Det kan va det bästa som finns! Idag var jag pigg när jag vaknade och gick upp en kvart innan klockan ringde vilket resulterade i mer tid till morgonträning! Cardio: 30minuter på löpbandet, 6km. 30minuter simning i bassängen då givetvis. Räknade inte sträckan då jag mest njöt av att sträcka ut. Bikinin som i höstas satt som ett korvskinn vid midjan satt nu perfekt, det är resultat som ger positiv energi! Vågen är inte allt! Godmorgon :)

Träning och pizza!

Publicerad 2013-03-06 21:19:35 i Allmänt,

Ja det var vad dagen erbjöd idag och så lite jobb däremellan. Jag började trött som en gris dagen med ett hemmapass med funktionell träning, 45min. Jag kan inte säga att jag var 100% fokuserad precis, trött och tänkte på annat, men jag genomförde det iallafall. Hemma efter jobbet var sambon sugen på pizza och jag hade hållet ett lågt kaloriintag under dagen sp jag var inte sen att haka på. Vi körde ett löppass innan för att förtjäna det ordentligt. Han ville inte köra med mig så vi sprang åt var sitt håll ;) 60minuter och 500kcal senare för min del var vi värda pizza. Nils beställde en jag aldrig ätit innan och den var väldigt god! Prima ska det va :)

Njuta

Publicerad 2013-03-06 17:11:55 i Allmänt,

Dags att njuta av positiva saker i vardagen. Jag njuter just nu av att min dag blev 45 minuter kortare på jobbet då sista barnen gick tidigt. Att jag dessutom hade en kall celsius i kylen på jobbet gör inte dagen sämre. Härligt!

Vardagsproblem

Publicerad 2013-03-05 07:24:13 i Allmänt,

Livet eller? Ja livet handlar ju om vardagen och jag trivs verkligen med min vardag. Men ibland dyker det upp "problem"som bara irriterar mig. Idag handlar det om dåligt minne! Tredje morgonen i rad jag tänt att jag ska ta ut soporna men är de med när jag går förbi soptunnan? Nej! Skärpning!

Varning för älg!

Publicerad 2013-03-04 20:14:27 i Allmänt,

När jag kom hem från jobbet var hunden sugen på promenad, inte jag men bara att bita ihop. Det var ändå riktigt kul när vi var ute då han skötte sig exemplariskt. Gick fot i 40 minuter och blev bara lite störd av andra hundar och cyklar, tur jag hade godis att muta med i fickan. Efter promenaden kom pappa och hämtade mig för att åka mot berget. Det var dags för skidåkning! Det började skymma lite men vi begav oss ändå ut på milen. Tyvärr var det en del skräp i spåren och inte jättemycket snö överallt precis. Min maxpuls dök förvånansvärt inte upp i nån jobbig backe utan på slätten vid 6,5km. Pappa var några meter före mig i vänster spår och han såg inte vad jag såg. I högerspåret där jag var dök det upp en älg!! Jag ropade på pappa även om det mest stammades fram, pappappapa! Det räckte iallafall för att få älgen att vända! Jag har aldrig varit så nära en älg och tror inte pappa har det heller men han märkte den inte ens! Häftig och lite otäck känsla, de är rätt stora de där djuren, skogens konung!

Vasaloppet!

Publicerad 2013-03-03 10:56:40 i Allmänt,

På tv! Skönt att ligga i soffan och titta på loppet på tv speciellt när man vet hur det känns i spåren. Eliten imponerar, och alla andra med. Det är verkligen en utmaning! Lycka till alla i spåren :)

Intervaller

Publicerad 2013-03-03 08:20:14 i Allmänt,

Tänkte rapportera lite från gårdagen. Jag gick upp tidigt för att gå ut med Affe och själv ta en springtur. Jag joggade väl mest men sen bestämde jag mig för att köra lite intervaller och sprang in på gymmet för att inte kunna fuska ;) bestämde mig för lite längre intervaller och det blev tre minutare. 4stycken 3 minutare med en minuts vila Att det blev fyra berodde mest på löpbandsgrannen. Jag pratar gärna med de bredvid men inte just under intervallerna! Det var två brandmän som pushade mig, den ena råkade nämligen se min puls på sitt band med och den var inte låg, upp mig 190 i puls! Jag tyckte iallafall det var skönt att höra vad de jobbar med för jag har funderat på hur de kan hinna va på gymmet så mycket. Puss

Funktionell träning

Publicerad 2013-03-02 23:41:25 i Allmänt,

I fredags morse prövade jag mig på ett hemmapass. När jag tänker att jag ska träna hemma blir det lätt några armhävningar och lite situps, sen är det tråkigt.. Men för att motivera mig när man inte har allt för lång tid beställde jag en träningsdvd som jag läst om på flera olika ställen! Det var riktigt gött ned en genomkörare för hela kroppen. 45 minuter var passet och ja det hinner alla! Så här svettig blev jag efter morgonpasset, hoppas jag inte väckte för många grannar ;)

Fredagsmys!

Publicerad 2013-03-02 10:23:56 i Allmänt,

Min pojkvän överraskade mig igår! Alla som känner honom vet att han inte riktigt är den dör romantiske killen men igår slog han på stort! Mötte mig vid bussen när jag kom hem från jobbet och så gick vi till Joe's steakhouse där han bjöd på middag. :) bara det gjorde nig väldigt glad, utan något speciellt att fira ens. När vi sen kom hem och han städat köket som jag inte orkat på två veckor och köpt en fin blomma som stod på köksbordet gjorde mig nästan lite rörd! Okej jag har tjatat en del på att jag vill ha blommor nån gång, ett och ett halvt år senare dök den upp, bara så där! Kvällen fortsatte med gladiatorerna på tv och gott vin och nötter. Vilken toppenkväll! Så glad att jag har Nils i mitt liv, älskar dig!

Om

Min profilbild

LISA

Att träna är det bästa jag vet! Jag skriver här på bloggen om mitt liv där träningen ligger i fokus. Jag bor i en liten stad mellan Stockholm och Göteborg tillsammans med min pojkvän och hund. Jag är 23 år och arbetar som lärare. Välkommen till liveteller?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela